Vraag & Aanbod - Mijn Kromsnavels

Mijn Kromsnavels
...Geachte bezoeker, i.v.m. de gevolgen van een hersenbloeding, kunnen wij helaas niet meer uw Agaporniden opvangen. Wij hopen op uw begrip...........
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Er zijn regelmatig (als de natuur het wil) broedresultaten bij de kromsnavels die ik bezit, dus mocht u op zoek zijn naar een (jonge) vogel, neem dan contact met me op via het contactformulier.
Omdat er gekweekt wordt met de diverse soorten die ik bezit, en deze voornamelijk bestemd zijn voor tentoonstellingen, is dit aanbod beperkt, maar informeren kan natuurlijk altijd. Ook zijn er uiteraard vele andere kwekers die hun vogels te koop aanbieden of ergens naar op zoek zijn. Voor een overzicht van de laatst geplaatste vogeladvertenties, kunt u een bezoekje brengen aan de site Http://www.vogelmarkt.net welke een onderdeel is van de NBvV.

 
 

Zoekt u echter vogels die met de hand zijn groot gebracht (handopfok), dan ben u hier op het verkeerde adres. Handopfok vogels hebben namelijk een grotere kans om voortijdig te overlijden, wat veel ergenis en verdriet met zich meebrengt. En daar zit u als echte vogelliefhebber waarschijnlijk niet op te wachten. Ook kunt u hier niet terecht voor het kortwieken van de vogels, wat geen verder uitleg behoeft. Mocht er toch een vogel binnen 2 weken na aanschaf overlijden, dan kunt u na vertoning van de vaste voetring (mits u zich aan de instructies heeft gehouden), hier gratis een nieuw exemplaar komen ophalen (tenzij hetzelfde geslacht en de juiste kleur op dat moment aanwezig is, is dit niet het geval dan krijgt u 50% van het aankoop bedrag terug, en zodra er weer vogels zijn in het zelfde geslacht en kleur betaald u weer 50% van de normale prijs voor uw nieuwe vogel. Maakt de kleur en geslacht voor u niets uit, dan krijgt u uiteraard meteen een ander exemplaar.)

De jonge vogels worden nadat deze geringd zijn (8 tot 10 dagen oud), dagelijks een paar minuten in de hand genomen, om zo aan de mensenhanden te wennen. Dit is de eerste stap bij het tam maken van de vogels om zo het vertrouwen te winnen. En dat is ook 1 van de redenen dat hier de vogels compleet met onbeschadigde (gekortwiekte) vleugels vertrekken.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu