Reacties - Mijn Kromsnavels

Mijn Kromsnavels
...Geachte bezoeker, i.v.m. de gevolgen van een hersenbloeding, kunnen wij helaas niet meer uw Agaporniden opvangen. Wij hopen op uw begrip...........
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Hieronder vind u enkele reacties van mensen die of hier een vogel hebben aangeschaft, of hun vogel juist hier hebben ondergebracht. Heeft u ook hier een vogel gekocht of gebracht en wilt u daar iets over kwijt? Maak dan gebruik van het contactformulier, waar u ook de mogelijkheid heeft om foto's (er worden er maximaal 3 geplaatst) toe te voegen aan uw bericht.

 

Beste Hans

Bij deze de beloofde update van onze 2 broertjes Pistache en Peanut.
We hebben echt het idee dat ze het goed naar hun zin hebben bij ons thuis. Ze lijken uiterlijk op elkaar maar de ene heeft weer een heel ander karaktertje dan de ander. Maar dat is juist erg leuk.
Ze komen elke dag naar het deurtje van de kooi ‘gerend’ als ze een stukje fruit of groente krijgen en dan springen ze op de vinger om het op te eten. Ook als we zeggen neusje dan komen ze heel lief met hun snaveltje tegen onze neusvleugel aantikken. Het zijn echte clowns hoe grappig ze soms bewegen en gek doen en geluidjes maken. Ze vinden het ook leuk buiten de kooi te klimmen en vliegen en leren snel dingen bij. Ook merken we dat ze heel goed naar onze stem luisteren en terug gaan kwebbelen in de mooiste geluidjes.
Bedankt voor al je goede tips en meedenken, we zijn heel blij met onze 2 Turquoise Catharina vriendjes!!

Groetjes Gideon en Mirjam
(Dordrecht)

Hallo Hans, het gaatnog steeds prima met de vogels, erg leuk! Zo nu en dan laten we ze in huis rondvliegen, en dan blijken ze tammer dan we dachten. Ook weer niet zo tam dat we ze zomaar op kunnen pakken, maar ze komen op ons zitten als ze daar zelf zin in hebben. Zie de foto's.

Beste groet!
Anny en Johannes

Hallo Hans, hoe gaat het met jullie? Nogmaals bedankt voor de hartelijke ontvangst, de koffie en de spulletjes. Ik wilde wat foto's opsturen van Ravi en Oli (ja, zo hebben we hen genoemd) in hun nieuwe huis. We zijn enorm blij met ze, wat zijn ze leuk!! Het trainen heeft niet lang geduurd en na een week of twee hebben we ze voorzichtig uit hun kooi gelaten, ze waren toen al getraind in "op de hand komen" in de kooi. Het is grappig om te zien hoe rustig deze soort is, in het verkennen van zijn omgeving en het wennen aan nieuwe dingen, en vertrouwd. Ze blijven ook stilletjes en aandachtig naar je luisteren als je zachtjes tegen ze praat, en ze knarsentanden tevreden. Kortom: wij zijn heel erg blij met deze leuke vogeltjes en ze zijn veel sneller aan ons gewend als ik had gedacht.

Groetjes Robin (Delft)

 

Hallo, ik was ooit begonnen met het houden van vogels, en had op een gegeven ogenblik 2 koppels Personata's en 3 Roseicollis popjes, maar i.v.m. mijn werk, waardoor ik regelmatig (en steeds vaker) naar het buitenland moest afreizen, en dan de verzorging  voor mijn vogels aan mijn vrienden overliet. Heb ik op den duur besloten om de vogels weg te doen. Dit was op zich nog niet eenvoudig, want de kweker waar ik ze ooit van had gekocht wilde ze niet terug (ook niet gratis) omdat er 1 bij was met een beschadigd teentje, en elders zij men dat ze te oud waren om nog mee te kunnen kweken. Uiteindelijk dit adres in Brabant gevonden, ik moest dan wel ruim een uur rijden voordat ik de uiteindelijk locatie kon bezichtigen, maar werd vriendelijk ontvangen en rondgeleid. Daarna een afspraak gemaakt, en het weekend erop heb ik mijn vogels naar Oosterhout kunnen verhuizen. En ik geloof dat ze het daar prima naar hun zin hebben.

Michiel uit Den Haag.

Beste Hans,
Hartelijk bedankt voor het t-Shirtje dat je voor Tessje hebt gestuurd. We zijn heel blij dat Bluey, een nieuw huisje heeft gevonden met nieuwe vriendjes.
Als dank heeft Tessje een tekening gemaakt met alle 150 vogeltjes.

met vriendelijke groeten,
Bart & Tessje ( Scheveningen)

Beste Hans, we zijn heel blij met de Roseicollis die we bij u hebben aangeschaft, we hebben hem Rio genoemd. Hij heeft een grote vogelvilla voor zichzelf alleen, en mag er vaak uit, om een rondje te vliegen. ook is hij niet bang meer, en stapt al heel gemakkelijk op 1 vinger. Niet alleen bij mij, maar vrijwel bij iedereen, al gaat het bij mij toch wat gemakkelijker. Ik heb een aantal foto's toegevoegd. Hartelijk bedankt.

groetjes Kim (Tilburg)

Hoi Hans, zoals belooft een update van je vogeltje.
In het begin, O zo bang, maar blij dat ie veilig in mijn hand kon liggen, maar toch bereid zich dood te vechten als het niet bevalt, dus er zit veel pit in. Op dit moment niet meer bang voor bewegende handen, maar weet helaas het verschil tussen een stokje, papier en een vinger nog steeds niet, en dat doet behoorlijk pijn. Verder weet ie zich goed te redden en gaat zelfstandig zijn kooi in (waar deze ook staat), dus is slim genoeg. Doe er wat foto's bij.

Groeten Roel.

Hallo Hans,
Als ik terug kom van school, dan zet ik altijd het kooitje op de grond, en doe dan het deurtje open van het kooitje. hij gaat er dan zelf weer in en uit, wanneer hij daar zin in heeft. Hij klimt dan altijd direct op mijn bureau en gaat dan in de bureaulamp zitten. Ik denk wel dat het goed gaat, en ben ook erg gelukkig met het vogeltje. Ik stuur meteen nog wat foto's mee, dan kunt u hem/haar zelf zien.

Yohanna B.

Het gaat goed met de vogels Rio (links) en Pepe (rechts), ze genieten hier, en wij genieten ook van de vogels (zie foto's)

Murat S.

 

Omdat mijn schoonmoeder plotseling was overleden, wisten we niet wat we met haar dwergpapagaaitje aan moesten, mijn zoontje was allergisch, dus kon hij niet bij ons blijven. Via internet heb ik toen deze site gevonden, en gelukkig konden we hem naar Oosterhout brengen, waar hij nu in een grote voliere rond vliegt samen met diverse soortgenoten.

Groetjes Annie

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu