Agapornis Personata - Mijn Kromsnavels

Mijn Kromsnavels
...Geachte bezoeker, i.v.m. de gevolgen van een hersenbloeding, kunnen wij helaas niet meer uw Agaporniden opvangen. Wij hopen op uw begrip...........
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Op deze pagina wat informatie betreffende de Agapornis Personata, voor de specifieke gegevens verwijs ik u naar de pagina Agaporniden.

De Personata is voornamelijk te vinden in het Irangi district in het noordoosten van Tanzania. In zijn natuurlijke leefgebied, broed deze soort bij voorkeur in holle bomen. De nestgelegenheden bij ons in gevangenschap zijn gelijk aan die van de Roseicollis en Fisherie. De vogels leven zeer verdraagzaam ten opzichte van soortgenoten in kleine groepen, maar tijdens de broedperiode is het raadzaam om deze ook koppelsgewijs onder te brengen in kweekkooien met een geschikte nestgelegenheid.  Ook om het overzicht te behouden, zijn koppels in kweekkooien de juiste oplossing. Qua kweek gaat u in grote lijnen hetzelfde te werk als bij de Roseicollis. Bij het bouwen van het nest gaat de Personatie iets anders te werk dan de Roseicollis. De Personate stopt de stukjes wilgenhout niet tussen de vleugels, maar houd deze gewoon met de snavel vast en probeert zo de stukjes met soms een lengte van 10cm , door het doorvlieggat van 5cm doornede te proppen, waardoor grappige taferelen kunnen ontstaan. Zowel de Man als de Pop bouwen aan het nest.  

Ook bij de Personata zijn er in de loop der jaren vele kleurmutaties onstaan door selectieve kweek. Maar ook hier geld dat mijn persoonlijke voorkeur weer de wildkleur is. Op de foto (rechtsboven) ziet u een Aqua variant. Op de website van de fotograaf George Steinz vind u nog meer prachtige foto's van diverse kleurmutaties.

De nestkasten die men bv in een voliere toepast kunnen gelijk zijn aan de hieronder getoonde modellen, welke ook weer kant en klaar zijn te verkrijgen in de handel, maar (indien u handig bent) ook zeker zelf goed na te maken zijn.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu