Vogelopvang - Mijn Kromsnavels

Mijn Kromsnavels
...Geachte bezoeker, i.v.m. de gevolgen van een hersenbloeding, kunnen wij helaas niet meer uw Agaporniden opvangen. Wij hopen op uw begrip...........
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Geachte bezoeker van deze website, ivm het feit dat ik op 29 mei 2019 een hersenbloeding heb opgelopen, is door de gevolgen daarvan, de definitive opvang van de Agapornidesoorten gestopt.
De vakantie opvang is wel nog steeds mogelijk. En i.v.m. eerder genoemde redene is de onderstaande tekst is dan ook niet meer actueel.


Vogels houden doe je in eerste instantie voor je plezier, dus als je dan door bijvoorbeeld door allergie, niet meer voor je vogel kunt zorgen, kan het lastig zijn om de stap te nemen om je dierbare bezit elders onder te brengen. Dat ondervonden wij ook bij kennisen die na jaren een fisherie te hebben gehad, deze moesten wegdoen omdat hun zoontje van 3, hier erg allergisch voor bleek te zijn. Zij hebben toendertijd na ruim 2 maanden, aan mij gevraagd ofdat ik voor hun vogel wou zorgen. Toen ik vroeg waarom ze dat niet eerder hadden gevraagd in plaats van 2 maanden met dit probleem rond te lopen, was hun antwoord: "jij hebt er al 6 en mischien vind je 7 dan te veel". De vogel in kwestie is toen uiteraard meteen hier naar toe gebracht, want 6 of 7 zei ik toen, wat maakt dat nu uit. Nu jaren later komen er nog steeds mensen met de vraag of dat ik hun vogels de rest van hun vogelleven wil verzorgen. Dit met verschillende redenen zoals natuurlijk allergie, een sterfgeval in de familie, en niemand kan/wil voor de overgebleven vogel zorgen, verhuizing, samenwonen met een partner die niet zo'n vogelfan is (bang van de kromme snavel), een ooit zo tamme vogel, die plotseling aggresief wordt tegen bepaalde gezinsleden, of men kan het gewoon zelf niet meer opbrengen om tijd voor de vogel vrij te maken i.v.m. werk, school etc. Het resultaat is dat hier nu (Mei 2015) ruim 140 roseicollis, 25 fischeri's en 14 personata's aanwezig zijn, en het aantal blijft groeien
*. Om de boel enigzins in de hand te houden, zijn dit ook de soorten die hoofdzakelijk worden opgevangen. Deze 3 soorten zitten per soort in ruime voliere's en worden dus niet verhandeld. Indien gewenst kan men zelfs de hier ondergebrachte vogels bezoeken. Andere soorten kunnen ook eventueel hier een plaatsje vinden, mits er ruimte beschikbaar is. (*in 2019 was het aantal inmiddels opgelopen tot 350 exemplaren veerdeeld over 3 soorten, maar helaas dit moeten stoppen)

De aangeleverde vogels worden afhankelijk van het seizoen (buitentemperatuur) eerst 2 tot 5 weken apart gezet, om te controleren of dat ze niets onder de leden hebben, waarmee ze de andere zouden kunnen besmetten. En als alles goed blijkt te zijn zullen ze in de voliere bij hun eigen soortgenoten worden geplaatst, en daar de rest van hun leven slijten. Er zijn geen kosten aan de opvang verbonden, dit is geheel gratis. Maar een gift in nature zoals het restant van uw vogelvoer etc. is uiteraard van harte welkom. Wilt u ons toch financieel ondersteunen dan kunt u uw gift overmaken op IBANnummer: NL73 RBRB 0692 5359 42 / BIC: RBRB NL21 ten name van JHCM van Luijt, vermeld hierbij eventueel de soort / naam van uw vogel. Wij begrijpen dat u behalve de vogel ook zijn kooi van de hand wil doen, daarom adviseren wij u , om deze bv via marktplaats proberen te verkopen, zo kunt u nog een klein deel van uw investering terug verdienen. Wij zijn niet geinteresseerd in de kooien, omdat we deze uiteindelijk ook naar de gemeentewerf of kringloopwinkel  moeten brengen, we hebben namelijk niet genoeg plaats om ook nog de (soms grote) kooien op te slaan. Echter als u de vogel(s) bij hoge uitzondering aanbied (en worden toegelaten) in de periode van 15 november tot 1 maart, kunnen wij uw kooi weer wel gebruiken, omdat deze vogels gedurende de koudere periode binnenshuis zullen worden gehuisvest, omdat anders de overgang te groot kan zijn qua temperatuur, en na 1 maart zullen deze weer geplaatst zullen worden bij hun soortgenoten in de buitenvoliere. Hieronder ziet u foto's van enkele van onze gasten. Klik op de foto van uw keuze voor een vergroting.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu