Nagels - Mijn Kromsnavels

Mijn Kromsnavels
...Geachte bezoeker, i.v.m. de gevolgen van een hersenbloeding, kunnen wij helaas niet meer uw Agaporniden opvangen. Wij hopen op uw begrip...........
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Verzorging (Nagels):
Naast het dagelijks voeren en schoon drinkwater geven, hebben uw vogels nog wat extra verzorging nodig. Zo moet het vogelverblijf regelmatig schoon gemaakt worden, om ziektes te voorkomen. Maar ook de vogel kan extra aandacht nodig hebben, dit is ook per soort verschillend, en daarom kunt u weer het beste een ervaren kweker raadplegen. Bij de Catharinaparkieten zijn bv de nagels erg belangrijk, deze groeien redelijk snel en zullen regelmatig geknipt moeten worden, zodat de vogel zichzelf niet kan beschadigen, doordat deze bv in de gaas vast blijft zitten door te lange nagels.

Als u deze knipt, dient u rekening te houden met de bloedlijn, hier mag u beslist niet in knippen, omdat de vogel dan hevig kan gaan bloeden, en zelfs kan sterven. Heeft de vogel licht gekleurde nagels, dan kunt u de bloedbaan zien zitten, en hoeft dit dan ook geen probeem te zijn. Bij donker gekleurde nagels, dient u dit de eerste keer in te schatten, waar ongeveer de ideale kniplijn ligt. Gebruik een standaard nagelknippertje, wat u zelf voor uw eigen nagels zou gebruiken, dit is zeer geschikt, en de goedkopere oplossing. Vetrouwd u uzelf niet de eeste keer, roep dan weer de hulp in van een ervaren kweker uit uw omgeving.

 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu